• Waterproof & Hypoallergenic jewelry
  • Bestellingen voor 14:00 zelfde dag verstuurd
  • Vanaf € 50,- gratis verzending NL/BE
  • 20% korting Code: WELKOM20

Ringmaat Tabel


Let op, we hebben geen halve maten. Als je tussen twee maten in zit, raden we je aan om een maat groter te kiezen. Voor hulp kun je mailen naar info@jewelsbyas.nl.

 

RINGMAAT OPMETEN

1. Je kunt zelf de omtrek van je vinger opmeten door er een lint of touwtje omheen te doen. Zorg ervoor dat deze comfortabel zit, zodat je vinger niet wordt afgekneld. Zet een streepje waar het lint of touwtje bij elkaar komt. Meet de lengte vervolgens op met een meetlint of liniaal en zoek je ringmaat op in de ringmatentabel. Als je exacte maat niet beschikbaar is bij het uitkiezen van je ring, kies dan voor de dichtstbijzijnde grotere maat.

 

TIP! Je vingers zetten uit bij warmte. Daarom kan je maat verschillen per seizoen, dagdeel of wanneer je buiten of binnen bent. Meet je vinger op verschillende momenten van de dag en neem het gemiddelde om je maat zo accuraat mogelijk te bepalen.

 

2. Als je al een goed passende ring hebt die je om dezelfde vinger van dezelfde hand wilt dragen, dan kun je de doorsnede van de binnenkant van de ring opmeten met een liniaal of meetlint. Het aantal gemeten millimeters is de diametermaat.

 

RING MAAT US OMTREK VINGER /RINGMAAT EU(mm) DIAMETER (mm)
US SIZE 5 49.3 15.7
US SIZE 6 51.8 16.5
US SIZE 7 54.4 17.3
US SIZE 8 56.5 18.1
US SIZE 9 59.5 18.9
US SIZE 10 62.1 19.8